בבית האוכל והמעדנייה יוחנן לא מכחישים – כאן המנות הראשונות והעיקריות במרכז. לקראת שבועות הוציאו כאן שני קינוחים שבאו לשבור את המסורת השגרתית של עוגת הגבינה ויצרו בלינצ'סים ממולאים בקרם פטיסייר ופטל וגם את הקינוח שקרא תיגר על יתר העוגות.

מה טעמנו? גבינה מתוקה עם נקטרינה ופירורי חלבה ופיסטוקים קצוצים (19 שקלים).

מה חשבו השופטים? קריאות ההתפעלות מהקינוח שהוגש בצנצנות יפות הפך מהר מאוד לדיון נוקב – האם מדובר פה במועמד לגיטימי או לא. לאחר שהסוגיה הובהרה והתפנו לטעימות הובהר חד משמעית – מדובר בקינוח מענג שמציל את מי שמארח אורחים שחייבים לאכול קינוח נטול גלוטן. שילוב של חלבה/פיסטוק/גבינה/נקטרינות נשמע עמוס אבל באופן שהפתיע התגלה כמנצח. מעבר לכך שזהו קינוח מושלם ביופיו, גם טעמו המרענן והגבינה שהופכת למתווכת בין החלבה לנקטרינות והטוויסט הקראנצ'י שמגיע בזכות הפיסטוקים נותנים לו עוד טוויסט בעלילה. המסקנה הסופית: עם כל הכבוד לעוגות הגבינה, זה הקינוח שצריך לאכול אחרי הארוחה.

לכתבה המלאה בהארץ